Vort firma

Historisk oversigt

Letraset A/S startede i 1974 som et datterselskab af Letraset Ltd. fra England, og handlede i begyndelsen kun med grafiske produkter. Letraset Ltd. blev i 1981 købt af den svenske koncern Esselte AB, som handlede med kontorartikler.

Letraset A/S var indtil 1. januar 2003 et datterselskab af Esselte AB’s danske selskab Esselte A/S.

I 1989 købte Esselte AB et af verdens største selskaber indenfor produkter til indramning, Nielsen & Bainbridge, hvis produkter i Danmark, blev lagt ind under Letraset A/S. Fra 1989 til 2012 repræsenterede Letraset A/S således de to internationale virksomheders (Letraset Ltd. og Nielsen & Bainbridge) produkter i Danmark.

Letraset Ltd. blev i 2012 købt af den internationale virksomhed ColArt, der selv har distribution i Danmark.

Fra 1. januar 2014 ophørte Letraset A/S med at sælge alle produkter af mærket Letraset, for at koncentrere sig om salget af et bredt sortiment af indramningsprodukter, hvor hovedmærket er Nielsen & Bainbridge, som vi er importør, grossist og distributør af.

Nielsen Rammer

Produkterne afsættes gennem et landsdækkende forhandlernet.

Letraset A/S er beliggende i Herlev, tæt på København. Firmaet har nogen produktion, men sælger og markedsfører primært importerede produkter til indramning af billeder.

Nielsen & Bainbridge

Nielsen & Bainbridge er en af verdens førende producenter og distributører af høj-kvalitets produkter til indramning af billeder og samtidig et af de ledende firmaer indenfor innovation, research og grundlæggende produktudvikling.Nielsen er også en af verdens største producenter af aluminiums rammer og profiler til indramning. Med over 450 varenumre, tilbyder Nielsen fabrikkerne design løsninger i et bredt sortiment af profiler og farver.

Kvaliteten på Nielsen profiler er helt i top. En af grundene til den høje kvalitet er, at Nielsen udelukkende fokuserer på produktion af profiler til indramning, medens de fleste andre producenter hovedsageligt producerer profiler til andre formål, f.eks. vinduer og andre produkter til bygningsindustrien.

Oprindeligt var der tale om to virksomheder. Nielsen, der producerede aluminiumsprofiler og Bainbridge, der producerede passepartout og andre former for karton, til indramning. I dag er der tale om et firma.

I den amerikanske by Townsend, grundlagde Helmar Nielsen i 1971 firmaet Nielsen. Ti år efter, blev grundstenen til den nuværende fabrik i Rheda-Wiedenbrück i Tyskland grundlagt, og kort tid efter blev de første profiler i aluminium produceret der, og som har gjort navnet Nielsen til synonym med billedrammer i aluminium overalt i verden.

I slutningen af 80’erne blev passepartout virksomheden Bainbridge opkøbt. Med udviklingen af Artcare-teknologien, der byder på en helt unik produktkvalitet, er Bainbridge nu en af de største passepartout producenter i verden.

Fra fabrikker i både USA og Europa, leverer Nielsen Bainbridge kvalitetsprodukter over hele verden. Fabrikken i Rheda-Wiedenbrück i Tyskland, der er på mere end 30.000 m2 beskæftiger i dag ca. 300 personer.

Vor mission er at forsyne indramnings industrien med de bedste kvalitetsprodukter, og at bruge den sidste nye teknologi. Alle vore produkter møder den højeste standard. Det gælder både Nielsen aluminium og Bainbridge passepartout produkterne.